Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή που απέστειλα στον Γενικό Γραμματέα του ΤΑΠΓΤΕ Δημήτρη Γιουρούκο για το θέμα της ανανέωσης συμβάσεων των δύο υπαλλήλων. Εσείς οι εν ενεργεία συνάδελφοι θα είστε οι αδέκαστοι κριτές. Είναι δικές σας εισφορές και όχι των συνταξιούχων.

Αθήνα, 5/7/2012

Προς τον Γενικό Γραμματέα του ΤΑΠΓΤΕ
Γιουρούκο Δημήτρη

Συνάδελφε ,
Είναι γνωστό ότι οι συμβάσεις των δύο υπαλλήλων του ΤΑΠΓΤΕ λήγουν στις 30 Ιουλίου.
Επειδή οι μισθοί των υπαλλήλων αφορούν χρήματα των εισφορών των εν ενεργεία μελών , θέλω να σας επισημάνω να μην γίνει καμία εξάμηνη ανανέωση.
Στο Ταμείο ήδη απασχολούνται τέσσερεις υπάλληλοι, η μια είναι αποσπασμένη από την Τράπεζα, η δε άλλη ασχολείται με το πρωτόκολλο και πάσης φύσεως διοικητικές και εξωτερικές εργασίες και μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω.
Ως εκ τούτου παραμένουν τέσσερεις υπάλληλοι, ενώ ο κλάδος σύνταξης έχει ήδη μεταφερθεί στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, και από τα δικά σου γραφόμενα στην επιστολή απάντηση που μου απέστειλες στις 26/6/2012 «με την συνεπή καθημερινή δουλειά του προσωπικού του Ταμείου και την επίβλεψη του Δ.Σ. το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη ετοιμασθεί και περιμένουμε τις οδηγίες του ΕΤΕΑΜ, για την αποστολή τους» Εκτός αν ψεύδεστε.
Η δική μας άποψη και πρόταση είναι να παραμείνει μια υπάλληλος η οποία να διαθέτει τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και να έχει γνώσεις επί όλου του φάσματος του αντικειμένου του Ταμείου για ελάχιστο χρονικό διάστημα με σχετική μείωση μισθού. Παράλληλα όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ συνδ. Πολύζος Φ, και Ευθυμίου Γ, στην συνεδρίαση Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ στις 1/3/2012 «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή τόσα παιδιά συναδέλφων να είναι άνεργα, να θέλουν ένα κομμάτι ψωμί και εμείς να προσλαμβάνουμε αυτή την στιγμή χωρίς διαγωνισμό ή και μας παίρνουν συνάδελφοι και μας βρίζουν ή μας βάζουν χέρι οτιδήποτε και λένε ότι εμένα το παιδί μου είναι άνεργο κλπ» . Ειδικά για το Ταμείο μας βρίσκει σύμφωνους η παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Για το λόγο αυτό προτείνουμε την πρόσληψη παιδιού συναδέλφου, το οποίο να έχει σπουδάσει πληροφορική, να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί από την υπάλληλο που θα παραμείνει για το συγκεκριμένος χρονικό διάστημα . Επίσης θα μπορούσε στη θέση αυτή να τοποθετηθεί κάποιος συνάδελφος που απολύθηκε από την πρώην γενική καρτών , με άριστες γνώσεις πληροφορικής όπως κατατέθηκε το βιογραφικό του από τον Πρόεδρο των συνταξιούχων κ. Καραγεώργο το οποίο και πρωτοκολλήθηκε στο ΣΥΓΤΕ , και έκανε το στήσιμο του ιστότοπου του συλλόγου συνταξιούχων, αλλά και ρωτάμε μήπως έστησε το blog παράταξης ή κάποιων μελών; Εάν το έχει κάνει υπάρχει και μια σχετική εμπειρία.
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση ληφθεί, την απάντηση θα την έχετε από τους εν ενεργεία εργαζόμενους.

Κατ εντολή της εκτελεστικής γραμματείας του Ενωτικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου