Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΥ Δ , ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ Α , ΠΟΛΥΖΟ Φ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γ, ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ; ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ. 
 Συνάδελφοι,
Θέλουμε πραγματικά να σας ενημερώσουμε για αυτό το σαθρό, απαράδεκτο και μη βιώσιμο προτεινόμενο σχέδιο. 
Δεν έχουμε λάβει ακόμη την αναλογιστική μελέτη. Ρωτάμε γιατί την κρύβουν; 
Τι φοβούνται; 
Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά ότι θέλω την πλήρη δέσμευση των εμπλεκομένων του προτεινόμενου σχεδίου ενυπόγραφα ότι και ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του Ταμείου θα λάβει έστω και αυτά που εσείς προτείνετε. 
Στο άρθρο 10 παρ. 3 αναφέρεται ότι 
Α) «το Δ.Σ. ανάλογα με την οικονομική πορεία του Ταμείου μπορεί να εισηγείται και η Γ.Σ. να αποφασίζει τον καθορισμό του ποσοστού της Ειδικής Εισφοράς που θα παρακρατείται από ορισμένες ή όλες τις προβλεπόμενες από το καταστατικό παροχές. Β) «Μετά από μελέτη των οικονομικών στοιχείων του Ταμείου, το Δ.Σ αποφασίζει για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα και την οποία εισηγείται στην Γ.Σ. για έγκριση» 
τους ρωτάμε γιατί στο προηγούμενο προτεινόμενο σχέδιο έλεγαν ότι ανά δύο χρόνια θα συνεδρίαζαν για μελέτη των οικονομικών στοιχείων του Ταμείου και τώρα το απάλειψαν; Μήπως γιατί το νέο προτεινόμενο σχέδιο δεν έχει ζωή ούτε για δύο χρόνια; Εφόσον υπάρχει αναλογιστική μελέτη γιατί αναφέρουν «ανάλογα με την οικονομική πορεία του Ταμείου;» δεν είναι σίγουροι για την βιωσιμότητά του; Να μας το εξηγήσουν; Αναφέρουν «μετά από οικονομική μελέτη» τι εννοούν; αφού ισχυρίζονται ότι το ταμείο είναι βιώσιμο βάσει της αναλογιστικής μελέτης; 
Απλά συνάδελφοι σας λένε και να το καταλάβετε, ότι ανά 2-3 μήνες θα έρχονται σε Γ.Σ. και θα αποφασίζουν την ειδική εισφορά που σήμερα είναι στο 52% , για 72- 82% και πάει λέγοντας. Σας εμπαίζουν συνάδελφοι και σας κοροϊδεύουν. 
Στο άρθρο 18, στις μεταβατικές διατάξεις παρ. 2 αναφέρουν 
«το Δ.Σ του Ταμείου υποχρεούται τουλάχιστον κάθε 3 χρόνια να προβαίνει στην ανάθεση Αναλογιστικής Μελέτης για να διαπιστώνεται η βιωσιμότητα του Ταμείου». Τι σημαίνει τούτο συνάδελφοι; Από την μια μεριά λένε να εξετάζουν την οικονομική πορεία του Ταμείου και να επιβάλλεται επιπρόσθετη εισφορά, και από την άλλη θα πραγματοποιείται αναλογιστική μελέτη. Πως θα εξετάζονται τα οικονομικά στοιχεία και ποιος θα την πραγματοποιεί. Συμβιβάζονται αυτά τα δύο; Όταν πραγματοποιείται μελέτη, πραγματοποιείται μελέτη. Τα οικονομικά στοιχεία από πού θα τα αντλήσουν; 
 Στο άρθρο 19 παρ. 2 αναφέρουν «σε κάθε περίπτωση, η συνολική εφ ΄άπαξ παροχή δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσόν των εκατό σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000)ευρώ. Τι εννοούν με αυτό; Να μας το εξηγήσουν. Η κοροϊδία στην κοροϊδία. 
Στο άρθρο 11 αναφέρουν «επενδυτική επιτροπή» μα τι λένε συνάδελφοι, εδώ δεν υπάρχει σέντς και αυτοί καρβέλια ονειρεύονται . Μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου. 
Στο άρθρο 2 παρ β αναφέρουν «δικαίωμα εγγραφής που αποτελείται από τις αποδοχές ενός μηνός (υποχρεωτικές αποδοχές) των νεοπροσληφθέντων στην Τράπεζα και που έχει εγκριθεί η εγγραφή τους στο Ταμείο». Μα μπορούν να γίνουν μέλη όταν δεν έχουν εισφορές; Και αφού συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση ποιος ο λόγος να το αναφέρουν στο προτεινόμενο σχέδιο; 
Αυτά συνάδελφοι για να καταλάβετε την όλη κατάσταση. Οι συγκεκριμένοι θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο σας για τις εκλογές του Συλλόγου, όταν από την πλευρά τους λείπει η υπευθυνότητα και η φερεγγυότητα. 
Ο Πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου