Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ  Ή ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ.
Μετά τις παραιτήσεις των πέντε μελών του Προεδρείου και μελών του Ενωτικού Συλλόγου από την προσωρινή Διοίκηση του ΤΑΠΓΤΕ όπου και εξήγησαν τους λόγους  και οι οποίοι ήταν συνεπείς ως προς  όλες τις υποχρεώσεις του ΤΑΠΓΤΕ καίτοι είχαν την ευθύνη και δεν είχαν υλοποιήσει τίποτε οι προηγούμενοι του Δ.Σ. , παραιτήθηκαν και τα υπόλοιπα διορισμένα μέλη προερχόμενα από τις παρατάξεις της  Ανανεωτικής, Ενωμένοι Εργαζόμενοι και Αναγέννηση.
Τους ρωτάμε για ποιο λόγο παραιτήθηκαν όταν αναπληρωματικά μέλη σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου προέρχονται από τις παρατάξεις τους; Σας παραθέτουμε τα ονόματα Η. Σιώρης, Α.  Καλαβρουζιώτης , Π. Βερώνης, (Ενωμένοι Εργαζόμενοι) Λ. Θεοφανίδου (Ανανεωτική) και από πλευράς Αναγέννησης δεν είχε προταθεί κανείς διότι δεν υπήρχε κάποιος ο οποίος να είναι εγγεγραμμένο μέλος στο Ταμείο.
Εφόσον στις ανακοινώσεις των εν λόγω παρατάξεων αλλά και στις ομιλίες τους αναφέρουν ότι όλοι οι εν αναμονή συνταξιούχοι αποτελούν μέλη του Ταμείου σύμφωνα με νομική γνωμάτευση καθηγητού της Θεσσαλονίκης  όπως αναφέρουν οι ίδιοι δικαιούνται να συμμετέχουν σε Γενικές Συνελεύσεις και αρχαιρεσιών, (εμείς είχαμε και  έχουμε διαφορετική άποψη)  τους  προτείνουμε:
• να ενεργήσουν και να ενημερώσουν τους εν αναμονή και πολύ δε περισσότερο όσοι προσέρχονται σε Γενικές Συνελεύσεις και το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν συστηματικά  κατά πρώτο λόγο τον Πρόεδρο του Συλλόγου  αλλά και το Προεδρείο , να προσφύγουν οι ίδιοι στο Δικαστήριο και να οριστούν ως μέλη του Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ ώστε να πάρουν στα χέρια τους την Διοίκηση του Ταμείου εξαγγέλλοντας τις θέσεις και τις προτάσεις τους ,  αλλά και να μας εξηγήσουν πως θα δώσουν λύσεις στο Ταμείο.
• Ή να διοικήσουν το Ταμείο οι ίδιοι οι εκπρόσωποι   των παρατάξεων της  Ανανεωτικής, των  Ενωμένων Εργαζόμενων και της Αναγέννησης,  οι   οποίοι θεωρούν τους εν αναμονή ως μέλη του ΤΑΠΓΤΕ  μαζί. Εδώ και τώρα να προχωρήσουν σε αυτή την διαδικασία για να ξεκαθαρίσει μια και δια παντός η κατάσταση.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Απ΄ έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται.
Ως προς τα δικαστικά τους έξοδα για την προσφυγή τους  ας εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων για την κάλυψη αυτή  δείχνοντας έτσι  την ευαισθησία του.
Οι θεωρίες τελείωσαν . Ο καθένας να λάβει την ευθύνη που του αναλογεί  από εδώ και πέρα.
Εμπρός λοιπόν ας πάρουν τα ηνία του Ταμείου στα χέρια τους  και εμείς θα περιμένουμε να δούμε τις λύσεις για το Ταμείο.

Κ. Αλεξόπουλος , Μ. Μπακατσούλα, Χ. Τασσόπουλος, Β. Δεκούλος Χ. Καραηλίδης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου