Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ουδέποτε η παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου δεν χρησιμοποίησε Λίβελους γιατί πάντοτε είχε και έχει διαφορετικό ήθος και ύφος. Αυτή είναι η διαφορά μας.
Παράλληλα πρέπει να κρίνετε τον εαυτό σας για το ποιοι έχουν αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους με τα συγκεκριμένα στοιχεία που είχατε αποστείλει στον αναλογιστή για την τροποποίηση του καταστατικού και τα οποία αποδεικνύονται τώρα ότι ήταν μια εικονική πραγματικότητα.
Σας ρωτάμε εκπρόσωποι της Ανανεωτικής γιατί δεν είχατε αποστείλει τις προτάσεις του Ενωτικού Συλλόγου στον αναλογιστή όπως ομολόγησε ο ίδιος ο τότε Πρόεδρος του ΤΑΠΓΤΕ που ανήκει στην παράταξή σας , όπου είναι και καταγεγραμμένα στα πρακτικά;
Γιατί δεν αποστείλατε την πρόταση του Προέδρου Δ. Καλόγηρου η οποία έλεγε να ληφθεί υπόψη η αποχώρηση  συναδέλφων τουλάχιστον 100-150   με εθελουσία έξοδο;
Έρχεστε και ομιλείτε περί ευθυνών;
Ως προς το θέμα των αναπληρωματικών μελών που αναφέρετε ο ένας   εξ αυτών που είναι στην σειρά ανήκει στην παράταξή σας και οι τρείς  στην παράταξη των  Ενωμένων Εργαζόμενων που σημαίνει 4 που είχαν απομείνει συν τους 4  ως άνω  σας δίνει την πλειοψηφία. Ο ένας δε που ανήκει στην παράταξή μας τον προτείνατε εσείς για διορισμό χωρίς καν να  το γνωρίζει ο συνάδελφος. Άρα μπορούσατε να κάνετε άνετα Προεδρείο και να υλοποιήσετε την απόφαση του Ειρηνοδικείου για την καταβολή του εφάπαξ. Εσείς όμως θέλατε να είστε από έξω και να πετροβολάτε τον Ενωτικό Σύλλογο. Αυτή ήταν η πολιτική σας . Γιατί  ο εκπρόσωπός σας αρνήθηκε να πάρει συγκεκριμένο  και ουσιαστικό αξίωμα σε συγκρότηση του Προεδρείου της προσωρινής Διοίκησης; Διερωτώμεθα.
Δεν απαντήσατε για την θέση σας στην πρότασή μας να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη και να αναλάβουν την Διοίκηση του Ταμείου οι συνταξιούχοι εφόσον εσείς λέτε ότι έχουν νόμιμο δικαίωμα και για συμμετοχή σε Γενικές Συνελεύσεις και για συμμετοχή σε αρχαιρεσίες σύμφωνα με νομική γνωμάτευση καθηγητού πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπως αναφέρεστε.  Ή και ακόμη και με την δική σας συμμετοχή. Για την ταμπακιέρα καμία απάντηση.
Άλλωστε ουδέποτε αναλάβατε ουσιαστική ευθύνη για τίποτε
Ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσετε για το έργο σας επί έξι μήνες που ήσασταν Προεδρείο στο ΤΑΠΓΤΕ.
Τι είχατε κάνει; Να μας τα αναφέρετε αναλυτικά.
Η παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου υλοποίησε αυτά που έπρεπε εσείς να είχατε τακτοποιήσει (καταβολή μισθοδοσίας στο προσωπικό, πληρωμή  ΔΕΚΟ , πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, ανανέωση σύμβασης λογιστή για δύο μήνες,  κλπ)  αλλά το μόνο που εσείς επιθυμούσατε ήταν:
• Την  καταβολή των εφάπαξ,
• την κάλυψη  οδοιπορικών  για δύο στελέχη σας μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής του ΤΑΠΓΤΕ για την προσέλευσή τους σε Γενικές Συνελεύσεις. Υπήρχε απόφαση για την εν λόγω καταβολή;
• την κάλυψη οδοιπορικών αποσπασμένης υπαλλήλου στο Ταμείο,  ανεξάρτητα της απόφασης,  καίτοι  ζητήσαμε εξηγήσεις και δεν πήραμε με αποτέλεσμα να  αναβάλουμε  την εν λόγω καταβολή.
• την πληρωμή συμβολαιογράφο για την μεταβίβαση ακινήτου του Επιστημονικού Συλλόγου όπου ρωτάμε γιατί δεν την πληρώσατε εσείς όταν η μεταβίβαση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου;
• Τα κοινόχρηστα του διαμερίσματος (πληρώθηκαν) θα το αναλύσουμε σε άλλη ανακοίνωσή μας και πως υπογράψατε αν αληθεύει τα συμβόλαια με δύο υπογραφές αυτή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα όταν ο νομικός σύμβουλος έχει κατά επανάληψη αναφερθεί ότι θα πρέπει να υπάρξουν τρείς υπογραφές;
 Το δε προεδρείο είχε αναφερθεί στο ότι όλα θα πάρουν την σειρά τους αλλά όχι μόνο αυτό εσείς θέλατε να ανανεωθεί η σύμβαση της μηχανογράφου . Ζητούσαμε και ζητάμε να μας πείτε σε τι ποσό θα ανέρχονταν   η μισθοδοσία της και πόσες φορές θα ερχόταν το μήνα στο Ταμείο για να εργαστεί; . Βγείτε και πέστε το στους εργαζόμενους για να γνωρίζουν.
Δεν είχατε προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί με το Ταμείο ώστε να  ανανεώσετε την σύμβασή της και την σύμβαση του λογιστή για περισσότερο χρόνο και αφήσατε το Ταμείο στο έλεος του Θεού;
Η και ακόμη γιατί  δεν ανανεώσατε την σύμβαση της υπαλλήλου που αποχώρησε εφόσον γνώριζε το αντικείμενο των εργασιών στο ΤΑΠΓΤΕ;
Αναφέρεστε ότι το Προεδρείο του Ενωτικού Συλλόγου παραιτήθηκε ομαδικά εμποδίζοντας έτσι την υλοποίηση των αποφάσεων του Ειρηνοδικείου.
Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι εμείς ως μέλη του Ενωτικού παραιτηθήκαμε  ξεχωριστά ο καθένας για  ξεχωριστούς συγκεκριμένους λόγους  .
Επειδή μας προκαλείτε όταν αναφέρετε ότι η παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου ψεύδεται ασύστολα και ότι τα μέλη του πετάει λάσπη , σας επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά ότι ουδέποτε το έχουμε πράξει και ούτε θα το πράξουμε.
Μας απειλείτε δε ότι αν αναφέρουμε ονόματα θα έχουμε συνέπειες. Τι θέλετε δηλαδή  να αναφέρουμε ονόματα και να προσφύγετε στην Δικαιοσύνη  πάλι  όπως τότε  άλλο στέλεχός σας  , για προσωπικά δεδομένα; Εμείς δεν φοβηθήκαμε ούτε θα φοβηθούμε τέτοιου είδους απειλές .
Για το λόγο αυτό σας προκαλούμε και ξανά σας προκαλούμε , να προσφύγετε στο Δικαστήριο εφόσον είμαστε ψεύτες και σπιλώνουμε ονόματα στελεχών σας ,   να αποδειχθεί για ακόμα μια φορά ποιος ψεύδεται,  ή θα απαντήσουμε με τεκμηριωμένα στοιχεία στο αν στελέχη σας έλαβαν  επιπλέον χρήματα από την Τράπεζα. Τολμήστε το .
Σας έχει προσκαλέσει και προκαλέσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Πρόεδρος της παράταξής μας για ένα ευρύ διάλογο ως προς όλα τα θέματα όπου και όποτε θέλετε, όμως τον έχετε αρνηθεί  επίσημα σε πρακτικά Δ.Σ.
Σας ρωτάμε και να απαντήσετε εδώ και τώρα. Έχει ή δεν έχει το Ταμείο ζωή;
Άλλωστε και ο αναλογιστής στην συγκέντρωση του ΤΙΤΑΝΙΑ είχε αναφερθεί στο ότι το Ταμείο με τα στοιχεία που του είχατε δώσει δεν είχε ζωή για πάνω από δύο χρόνια. 
Εδώ είμαστε και σηκώνουμε το γάντι στο κάθε τι. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ούτε σας φοβόμαστε γιατί έχουμε αποδείξει ότι έχουμε άποψη,  θέση και τεκμηριωμένες προτάσεις όπου με την συνέχεια της συνέπειάς μας φέρουμε πάντοτε θετικά αποτελέσματα. Εμείς  θα λέμε την αλήθεια γιατί θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι  - πολλούς μπορείς να  κοροϊδέψεις για λίγο χρόνο,  κανέναν όμως για πολλή χρόνο. 
Για ακόμα μια φορά σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε για ένα ευρύτατο διάλογο όπου και όποτε θέλετε. 
Κ. Αλεξόπουλος , Μ. Μπακατσούλα, Χ. Τασσόπουλος, Β. Δεκούλος, Χ. Καραηλίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου