Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Το προτεινόμενο σχέδιο για την τροποποίηση του καταστατικού της παράταξής μας, είναι το σκληρότερο αλλά και το πιο ελπιδοφόρο για την επιβίωση του Ταμείου

Αν οι προτεινόμενες προτάσεις μας μετά την επεξεργασία και το αποτέλεσμα της αναλογιστικής μελέτης δεν είναι εφαρμόσιμες ή εάν δεν καλύπτουν το 80% των θέσεων και προτάσεών μας, ώστε να βρεθούν λύσεις , τότε ξεχάστε το Ταμείο και σας αφιερώνουμε μια φράση από γνωστό τραγούδι
«στην Δραπετσώνα δεν υπάρχει πια ζωή»
Αυτή είναι η κατάθεση της αλήθειας και της πραγματικότητας.
Μετά την απόρριψη του προτεινόμενου σχεδίου τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και σήμερα έχουν καταβληθεί σε σαράντα περίπου άτομα, εφάπαξ, βοηθήματα κλπ. , ύψους 1.300,00 εκ ευρώ περίπου. Από τις δικές σου εισφορές συνάδελφε νέε που έχεις προσληφθεί από το 1985 και συνέχεια συνεισφέρεις .
Θα συνεχίσεις λοιπόν να συνεισφέρεις ακόμη ώστε να λάβουν αυτοί που είναι στην σειρά; Επιτέλους πάρε το μέλλον σου στα χέρια σου. Πάρε το Ταμείο στα χέρια σου.
Συνάδελφοι,
Είχαμε επισημάνει, ότι οι τρόποι και οι διαδικασίες που θέλησαν κάποιοι να ακολουθήσουν για την τροποποίηση του καταστατικού ήταν λανθασμένες επιλογές και κινούνταν σε λάθος κατευθύνσεις.
Μετά την ένταξη του κλάδου της επικουρικής σύνταξης στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ είχαμε ζητήσει την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. ώστε να προχωρήσουμε στην διαδικασία των εκλογών , δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στο αίτημά μας και μετά τον Οκτώβριο του 2011 και την απόρριψη του προτεινόμενου σχεδίου από τους εργαζόμενους , τους προτείναμε άμεσα να παραιτηθεί ένα μέλος του Δ.Σ. συνταξιούχος από κάθε παράταξη δηλαδή τρία μέλη ταυτόχρονα ώστε βάση του καταστατικού , να γίνουν άμεσα εκλογές, και να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού. Αν ακολουθούσαν αυτή την πρόταση, σήμερα θα είχαμε νέο Δ.Σ. με εν ενεργεία μέλη, και θα είχε προχωρήσει το δημοψήφισμα, ανεξάρτητα του αποτελέσματος αυτού. Συνέχισαν την ίδια τακτική τους όμως. Τον Ιανουάριο του 2012 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στην οποία δεν επετεύχθη η αναγκαία απαρτία. Γιατί; Κινητοποιήθηκαν ώστε να έχει απαρτία η Γ.Σ.; δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Και αλήθεια συνάδελφοι μήπως με την πολιτική τους δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ.;
και εφόσον δεν παραιτήθηκαν για τους δικούς τους λόγους, και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, τότε είχατε καθήκον και υποχρέωση εσείς οι τρείς εν ενεργεία Ξηρός Κ (ΠΑΣΚΕ), Σιώρης Η, (ΠΑΣΚΕ) και Γιουρούκος Δ, (Ανανεωτική) να προχωρήσετε σε ταυτόχρονη παραίτηση , και έχετε εσείς απόλυτα την ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα ως εν ενεργεία μέλη.
Τους είπαμε να σταματήσουν να χορηγούν εφάπαξ γι’ αυτούς που είναι στην σειρά. Επικαλέστηκαν όμως ότι δεν νομιμοποιούνται βάσει του καταστατικού. Ρωτάμε πως αποφάσισαν να μην χορηγήσουν τα δικαιούμενα στα 9 άτομα τον Οκτώβριο του 2008 ; πότε λένε την αλήθεια , και πότε είναι νόμιμοι;
Η παράταξη μας, αλλά και ο εκπρόσωπός μας για την τροποποίηση του καταστατικού ενημέρωσε με ανακοίνωσή του για τις προτάσεις μας, και πάλι θα σας ενημερώσει όταν θα έχουμε τα στοιχεία του αναλογιστή για την πλήρη εικόνα ως προς την πρότασή μας.
Παρά όμως τις επιστολές μας στους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής, με τις οποίες τους ζητούσαμε να κοινοποιήσουν τις προτάσεις τους στους εργαζόμενους δεν το έπραξαν. Γιατί; Για να καταλάβετε συνάδελφοι πώς ενεργούν.
Τους προκαλούμε έστω και τώρα να κοινοποιήσουν τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, αλλά και αργότερα με τα στοιχεία του αναλογιστή για τις δικές τους προτάσεις .
Μας κινεί την περιέργεια , γιατί πεισματικά αρνούνται να ενημερώσουν τους ασφαλισμένους για τις προτάσεις τους. Τι φοβούνται; Μήπως υπάρχει άλλη σκοπιμότητα.; πλήρης διαφάνεια.
Ρωτάμε τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και Ανανεωτικής, στις νέες προτάσεις τους έχουν συμπεριλάβει όπως και στην προηγούμενη προτεινόμενη τροποποίηση αύξηση της εισφοράς στο 1% , τον έναν μισθό, και αν έχετε υπολογίσει τα ακίνητα με την αντικειμενική αξία 6 εκ. ευρώ.
Εάν τα έχουν προτείνει, τότε διαπράττουν για δεύτερη φορά λάθος.
Εάν δεν τα έχουν προτείνει και υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, ρωτάμε γιατί άλλαξε η στάση τους – αλλά και πάλι λάθος τακτική ακολουθούν .
Τους προτείναμε να βγουν στην αγορά ως προς την πώληση συγκεκριμένων ακινήτων του Ταμείου ώστε να γνωρίζουμε την πραγματική αξία και να μην έχουμε την εικονική αξία, αλλά και πάλι αδιαφόρησαν.
Τους ζητήσαμε να γίνει πλήρης καταγραφή για όσους είναι στην σειρά, (εισφορές εργαζομένου – εργοδότη , προκαταβολές εφάπαξ , κλπ).
Ρωτάμε ο αναλογιστής πήρε στοιχεία για αυτούς τους συναδέλφους που είναι από το 1987 και κάτω έως το 1982;
ρωτάμε υπάρχουν άτομα τα οποία είναι στην σειρά που θα λάβουν 150.000 ευρώ;
Ουδέποτε ομολογήσαμε εμείς ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες του Ταμείου είναι νόμιμες.
Εμείς αναφερθήκαμε ως προς την νομιμότητα του ποσού . Και μην μας λένε ότι επειδή καλή τη πίστεως δεν προχωρήσαμε σε άλλες ενέργειες για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στο Ταμείο, εκείνοι το εκλάβανε ως αδυναμία. Ως εδώ και μη παρέκει .
Το να λένε ότι ξέραμε για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου στις 7 Απριλίου – η συνομοσιολογία που εκτρέφουν και η φαντασία τους ξεπερνούν ακόμη και τις ταινίες του ψυχρού πολέμου james bond κλπ, και ότι προγραμμάτισε και ο Σύλλογος Γενική Συνέλευση για την ίδια μέρα αποδεικνύει την μη υπευθυνότητα αυτών που διοικούν το Ταμείο.
Τους ρωτάμε γιατί δεν ήρθαν αμέσως να μας το αναφέρουν ώστε εμείς ως Σύλλογος να αλλάζαμε την ημερομηνία; Αν αρνούμασταν τότε θα είχαν το κάθε δικαίωμα να πουν το οτιδήποτε. Δεν το έπραξαν. Γιατί;
Τι φοβούνται και δεν κυκλοφορούν το πόρισμα της εξελεγκτικής επιτροπής;
Και ας μην κρύβονται και λένε ότι θα διαβαστεί στην Γενική Συνέλευση, γιατί άλλο είναι να το ακούσουν 60-70 άτομα και άλλο να διαβαστεί από 1200 άτομα. Τα συμπεράσματα δικά σας . Τα σχόλια περιττεύουν.
Αυτές είναι οι αλήθειες , αυτές θα καταγράφουμε και αυτές θα υποστηρίζουμε. Θέλουμε να στεκόμαστε όρθιοι απέναντί σας και να σας κοιτάμε στα μάτια.

Το μέλος του ΤΑΠΓΤΕ
Δημήτρης Καλόγηρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου