Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Ο ΣΥΝΔ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ Δ. (ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ) ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ - Ο ΣΥΝΔ ΞΗΡΟΣ Κ. (ΠΑΣΚΕ) ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΛΥΖΟ Φ. ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γ; ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ . ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ.


Συνάδελφοι,
Στο Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ που πραγματοποιήθηκε στις 5/4/2012 αποφάσισαν να ξαναδώσουν εφάπαξ σε αυτούς που είναι στην σειρά. Το ποσό ανέρχεται στις 90.000 ευρώ περίπου . Πρόκειται για δικά σου χρήματα εν ενεργεία συνάδελφε και όχι μόνο αυτό, αλλά άκουσον - άκουσον αποφάσισαν να ξαναδώσουν σε συγκεκριμένη υπάλληλο επίδομα ισολογισμού ενώ δεν αναφέρεται στην σύμβασή της.
Ρωτώ αν αληθεύει ότι αναφέρθηκε και η φράση «εσαεί» γιατί αν αυτό ισχύει, με ποιο δικαίωμα αποφασίσατε εκ των προτέρων, έχετε προεξοφλήσει ότι θα την επαναπροσλάβετε; Μπορεί να εκλεγεί άλλο Δ.Σ. Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα;. Θέλω απαντήσεις.
Την βασική ευθύνη την έχουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.Η υπάλληλος εφόσον το αποφάσισαν τα έλαβε . Τις δύο προηγούμενες χρονιές τις το κατέβαλαν επίσης επικαλούμενοι την από 30/8/2011 νομική γνωμάτευση προς τον τότε Πρόεδρο Ταυρή Φ. στην οποία αναφέρεται επ ακριβώς «Το γεγονός ότι στις τελευταίες δύο συμβάσεις ορισμένου χρόνου της υπαλλήλου δεν καταγράφεται ρητά η καταβολή επιδόματος Ισολογισμού σ αυτήν, δεν στερεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου το δικαίωμα να της καταβάλει αυτό το επίδομα , όπως εν τοις πράγμασι το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα έπραξε δια της εγκρίσεώς του κατά την παραπάνω χρονική περίοδο»
 Στην ίδια νομική γνωμάτευση αναφέρεται ότι εφόσον ήταν ομόφωνη απόφαση μπορούσε να χορηγηθεί το συγκεκριμένο επίδομα στην υπάλληλο. Ρωτώ ο νομικός σύμβουλος ήταν παρόν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση; Ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ παρόντα; Ή του μετέφεραν στον νομικό σύμβουλο τα γεγονότα; Είναι γνωστό ότι υπάρχει επιστολή του Αντιπροέδρου κ. Ν. Καραγεώργου, ο οποίος διαμαρτύρεται έντονα στο το ότι δεν υπήρξε απόφαση σε Δ.Σ για το συγκεκριμένο θέμα και απέστειλε και επιστολή στην οποία αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια.
Ζητώ να μου απαντήσετε για τις δύο προηγούμενες χρονιές με ποιες αποφάσεις τις το χορηγήσατε; να βγουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων ώστε να φανεί αν υπήρχαν αποφάσεις και ποια μέλη του Δ.Σ. το ψήφισαν. 
Από ότι γνωρίζω στην συγκεκριμένη συνεδρίαση (5/4/2012) απουσίαζε ο Λαπατσάνης Ι. (μέλος του Δ.Σ. συνταξιούχος) Σιώρης Η (μέλος του Δ.Σ. εν ενεργεία ΠΑΣΚΕ) , και απείχαν ο συνδ. Ράπτης Γ (μέλος του Δ.Σ. συνταξιούχος) και ο συνδ. Καραγεώργος Ν. (συνταξιούχος).
Δηλαδή η συγκεκριμένη απόφαση ψηφίστηκε από τους Ξηρό Κ. (ΠΑΣΚΕ εν ενεργεία) Γιουρούκο Δ. (μέλος του Δ.Σ. εν ενεργεία Ανανεωτική) Ταυρή Φ. ( μέλος του Δ.Σ. συνταξιούχος) Νικολουδάκης Μ (μέλος του Δ.Σ. ΠΑΣΚΕ συνταξιούχος) Λιονουδάκη Γ. (μέλος του Δ.Σ. Ανανεωτική συνταξιούχος) . Εσείς εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ Πολύζο Φ. και Ευθυμίου Γ. συμφωνείτε με αυτή την απόφαση ; Ποια είναι η θέση σας; Δεν μπορείτε να παραμείνετε άφωνοι. Εσένα συνάδελφε Γιουρούκο τι να σε ρωτήσουμε . Εσύ και ο Λιονουδάκης το ψηφίσατε. Τα σχόλια περιττεύουν.
Συνάδελφοι δεν θα σταματήσω να καταγράφω αποφάσεις και γεγονότα γιατί έχω καθήκον και υποχρέωση να το πράττω και θα συνεχίσω να ενημερώνω όλους τους εν ενεργεία εργαζόμενους για τα τεκταινόμενα στο Ταμείο. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ενέργειες αυτές και οι πράξεις δεν μας οδηγούν πουθενά. Επιτέλους πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την πολιτική τους.
Για αυτό σας καλώ να δώσετε δυναμικό παρόν στην Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΓΤΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 28/4/2012 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και ώρα 10.00. 

Το μέλος του ΤΑΠΓΤΕ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου