Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ


Συνάδελφοι,
Μετά τα εξώδικα που αποστείλαμε μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου της Alpha Bank κ. Τ. Γκιάτη προς τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χ. Μπουρσανίδη και στον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη ώστε να βρεθούν άμεσες λύσεις για τα καμένα παραστατικά των ασφαλισμένων μας και να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής τους, αποδεικνύει ότι αυτή η πίεση έφερε σε πρώτη φάση αποτελέσματα .
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, στις 22/3/2012 έφερε πρόταση και αποφασίστηκε να προτείνει στον Υπουργό κ. Κουτρουμάνη τρόπους και διαδικασίες ως προς την πληρωμή των καμένων παραστατικών .
Ήδη το έγγραφο βρίσκεται στα χέρια του κ. Κουτρουμάνη, και παράλληλα του αποστείλαμε επιστολή ώστε να επισπεύσει και να υπογράψει την σχετική πρόταση του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Επισημαίνουμε η ταχύτητα της υπογραφής του να είναι εις την ίδια ταχύτητα υπογραφής του για τις περικοπές παροχών προς τους ασφαλισμένους.
Αναμένουμε την επικύρωσή του και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις.
Παράλληλα σας παραθέτω την σχετική απόφαση ως προς τα καμένα παραστατικά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ και πρώην μέλος του Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ


«Το Διοικητικό Συμβούλιο έχοντας υπόψη:
  1. Την υπ΄ αριθμ. 378/22.03.2012 (αρ. πρωτ.: 20804/675/ΤΠΓ/22.03.2012) εισήγηση του κου Κωνσταντουδάκη Νικολάου- Ελευθερίου, Διευθυντή Ασφάλισης & Παροχών του Τομέα Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές.
  2. Τη συζήτηση μεταξύ των μελών.
Αποφασίζει
Ομόφωνα:
Την πρόταση της καταβολής των αντιστοιχούντων ποσών των παραστατικών ιατροφαρμακευτικών δαπανών που είχαν υποβληθεί στον Τομέα και καταστράφηκαν κατά την απρόβλεπτη καταστροφή από πυρκαγιά των γραφείων του, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της επεκτάσεως στο κτήριο, πυρκαγιάς που προκάλεσαν άγνωστοι στα ισόγεια καταστήματα κατά τα γενικευμένα επεισόδια της 12.2.2012, στους δικαιούχους , ως εξής:

Α) παραστατικά ασφαλισμένων τα οποία είχαν εκκαθαριστεί και καταχωρηθεί στη Μηχανογραφική Εφαρμογή Παροχών, προκύπτει το καταβλητέο ποσό αλλά δεν είχαν πληρωθεί στους ασφαλισμένους:
να καταβληθεί στους ασφαλισμένους το ποσό όπως προκύπτει από τη Μηχανογραφική Εφαρμογή, χωρίς την προσκόμιση αντιγράφων των καταστραφέντων δικαιολογητικών.

Β) παραστατικά ασφαλισμένων που είχαν παραληφθεί από τον Τομέα, αλλά δεν είχαν ακόμη εκκαθαριστεί και επομένως δεν είχαν καταχωρηθεί στη Μηχανογραφική Εφαρμογή, εφόσον έχουν υποβληθεί στον Τομέα:
  1. Απ΄ ευθείας από τους ασφαλισμένους: με την προσκόμιση αντιγράφων των παραστατικών επικυρωμένων από τον εκδότη τους
  2. Μέσω εκπροσώπων του Τομέα στην Επαρχία συνημμένα σε καταστάσεις επί των οποίων είχαν καθοριστεί τα καταβλητέα ποσά ανά κωδικό δαπάνης: με την προσκόμιση αντιγράφου της καταστάσεως από τον εκπρόσωπο του Τομέα επικυρωμένου από τον ίδιο.
  3. Μέσω εκπροσώπων του Τομέα στην Επαρχία συνημμένα σε καταστάσεις επί των οποίων δεν έχουν καθοριστεί τα καταβλητέα ποσά: με την προσκόμιση νέων καταστάσεων στις οποίες θα επισυνάπτονται αντίγραφα των παραστατικών επικυρωμένα από τον εκδότη τους .
Γ) παραστατικά παροχών υγείας: με την προσκόμιση αντιγράφων των παραστατικών επικυρωμένων από τον εκδότη τους.
  1. Σε κάθε περίπτωση , πριν την καταβολή θα γένεται έλεγχος από τη Μηχανογραφική Εφαρμογή ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν έχει καταβληθεί το ίδιο παραστατικό στο δικαιούχο κατά το παρελθόν.
  2. Την επικύρωση της απόφασης αυτής στην ίδια συνεδρίαση.
Ακριβές απόσπασμα
Αθήνα, 23.03.2012
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Χρήστος Μπουρσανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου