Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι
Απευθυνόμαστε με την επιστολή μας αυτή σε όλους τους συνταξιούχους που είναι στην σειρά  και περιμένουν  με αγωνία να  λάβουν το εφάπαξ τους.
Από την πλευρά μας θέλουμε να γίνει σαφές ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα με τα πρόσωπα τα οποία όχι μόνο ήταν και συνάδελφοί μας  στο παρελθόν αλλά και πολλοί εξ αυτών φίλοι μας.
Εσείς από την άλλη έχετε τα δικό σας δίκαιο, με την έννοια ότι τόσα χρόνια χτίζατε την ζωή σας καθοδηγούμενοι από κάποιους που σας διαβεβαίωναν ότι  βάσει του καταστατικού του ταμείου θα λάβετε τα χρήματά σας.
Οι δικές μας θέσεις  πάνω σε αυτό το ζήτημα ήταν ξεκάθαρες εξ αρχής.  Όπως ξεκάθαρη ήταν η θέση μας για τις ακατάσχετες παροχολογίες, αλλά και για το παίξιμο των χρημάτων στο χρηματιστήριο, τότε που η πλειονότητα των συναδέλφων στράφηκε εναντίον μας. Δεν είχαν καταλάβει όμως ότι εμείς βλέπαμε το μέλλον και που θα κατέληγε το Ταμείο με αυτές τις πράξεις.
Δικαίως λοιπόν μπορείτε να διαμαρτύρεστε. Αλλά συνάδελφε συνταξιούχε, δεν πρέπει να υπολογίσουμε καθόλου τους εν ενεργεία συναδέλφους, οι οποίοι συνεισφέρουν επί 25 χρόνια  και οι οποίοι δεν έχουν λάβει καμία προκαταβολή και διαφαίνεται ότι δεν θα  λάβουν ούτε ένα ευρώ ως εφάπαξ. Αλλά και οι  νεότεροι των 15 και 20 χρόνων, αναρωτιούνται στο γιατί να είμαι εγγεγραμμένοι σε ένα Ταμείο το οποίο δεν έχει καμία προοπτική; ‘H δεν μας έχουν δώσει κανένα στίγμα ελπίδας.
Θέλουμε να  σας αποδείξουμε με τεκμηριωμένα στοιχεία  ότι πολλά από τα λεγόμενα κάποιων είναι κοροϊδίες και αποτελούν ψεύτικες ελπίδες. Καλό θα κάνουν ενυπόγραφα να πουν ό,τι πιστεύουν και όχι με σπασμένα τηλέφωνα. Τολμήστε κύριοι να εκφράσετε τις θέσεις και τις απόψεις σας για το Ταμείο.
Αληθεύει ότι κάποιοι από εσάς έχετε ζητήσει πληροφορίες για το εφάπαξ σας και δεν σας απαντούν; Γιατί;
Εμείς επειδή δεν θέλουμε να σας κοροϊδεύουμε θέλουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:
Θα πρέπει εσείς που είστε στην σειρά να ζητήσετε από τους Διοικούντες του Ταμείου να σας πουν αναλυτικά για το τι ποσό δικαιούστε με το ήδη υπάρχον καταστατικό, πόσοι είναι οι τόκοι που πρέπει να καταβάλλετε, πόσες προκαταβολές έχετε λάβει, και τι ποσό θα λάβετε με το νέο καταστατικό το οποίο προβλέπει περικοπή της τάξεως του 52%. Παράλληλα θα πρέπει να ζητήσετε να μάθετε εάν περνούσε η τροποποίηση του Δεκεμβρίου που είχαν οριζόντια περικοπή 52% τι θα δικαιούσασταν, πόσοι θα ήταν οι τόκοι των προκαταβολών για να διαπιστώνατε την πραγματική αλήθεια.
Θα σας δώσουμε δύο απλά παραδείγματα:
Εάν κάποιος δικαιούται 50.000 ευρώ μείον το 52% απομένουν 24.000.
Εάν κάποιος δικαιούται 60.000 ευρώ μείον το 52% απομένουν 28.800.
Εάν οι συγκεκριμένοι έχουν λάβει  2-3 προκαταβολές, οι τόκοι υπερβαίνουν το ποσό των 24.000 και 28.800 αντίστοιχα.  Άρα κατά τα λεγόμενα των Διοικούντων του Ταμείου θα βγείτε να χρωστάτε και από πάνω.
Προκαλέστε τους να απαντήσουν στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουμε.
Αυτή είναι η αλήθεια συνάδελφε συνταξιούχε. Αν έχουν το θάρρος και την δύναμη ας βγουν να μας διαψεύσουν.
Στις δε τελευταίες ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι θα έχουν ως βάση για την τροποποίηση του καταστατικού το απορριφθέν σχέδιο. Γιατί δεν μας λένε ποια είναι αυτή η βάση να την αναλύσουν και σε τι ποσοστό θα ανέλθει η  οριζόντια περικοπή. Θα είναι 52% , 62%, 72%;
Αοριστολογίες και μόνο αοριστολογίες.
Αυτές είναι οι αλήθειες συνάδελφοι συνταξιούχοι. Να μην δεχθείτε ούτε να σας κοροϊδεύουν, αλλά ούτε να σας δίνουν φρούδες ελπίδες.
Επιτέλους τέλος. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν θα λάμψει η αλήθεια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ενωτικού Συλλόγου- συνεργαζόμενοι
Δ. Καλόγηρος, Ι. Νικολαΐδης, Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου