Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Ταμείου  από πληροφορίες που έχουμε ανανέωσε την σύμβαση υπαλλήλου του  καίτοι είχαμε ζητήσει να ενημερωθούμε για την χρονική διάρκεια αυτής αλλά και για όλα τα άλλα θέματα , χωρίς να έχουμε απολύτως τίποτα με την συγκεκριμένη την οποία θεωρούμε ικανή και άξια.
Μετά τις παραιτήσεις των τριών μελών του Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ καμία πράξη  για καταβολή εφάπαξ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. ; Άρα θα έπρεπε να αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί  για θέματα που αφορούσαν το σύνολο ως προς την τροποποίηση στο κλάδο εφάπαξ. Διερωτόμαστε γιατί αδρανούσε και αδρανεί το Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ για αυτά τα θέματα;
Ρωτάμε ,
1.  γιατί δεν της έχετε ήδη δώσει εντολή  να ασχοληθεί και να υπολογίσει για τα άτομα που είναι στην σειρά τι ποσό δικαιούται ο καθένας με την πρόταση της περικοπής του 52% την οποία και προτείνατε, πόσες προκαταβολές έχουν λάβει, το ύψος του ποσού και τι έχουν καταβληθεί ως εισφορές εργαζομένου – εργοδοτών ώστε με την πρόταση που είχατε κάνει περί περικοπής κατά 52%, ποιο θα είναι το τελικό ποσό  που θα πάρουν ή αν έχουν να λάβουν υπολογιζομένων και των τόκων που πρέπει να αποπληρώσουν από τις προκαταβολές που έχουν λάβει, όπως εσείς διατείνεστε. Για να λάμψει η αλήθεια και να φανεί ξεκάθαρα ότι όσοι είναι στην σειρά και έχουν λάβει προκαταβολές θα βρεθούν να πληρώνουν και  από πάνω. Ειδικά εσένα συνάδελφε Γιουρούκο αν τολμάς βγάλε τα στοιχεία για αυτούς που είναι στην σειρά για να δούνε αν θα πάρουν τίποτα με το προτεινόμενο σχέδιό σας; 
2. Γιατί δεν δίνετε στην υπάλληλο να υπολογίσει, εφόσον είναι γνωστές οι μειώσεις που θα επέλθουν από 1/7/2013 πόσες θα είναι οι μηνιαίες εισφορές του Ταμείου -  θέμα  που είχαμε θέσει υπόψη σας επανειλημμένως ότι πρέπει να υπολογιστεί  στην τροποποίηση  και κατηγορηθήκαμε για αυτό; Γιατί δεν υπολογίσατε  ένα ποσοστό μειώσεων; τολμήστε να το διαψεύσετε. Βγείτε και πείτε το ξεκάθαρα στον κόσμο.
Άρα η αναλογιστική μελέτη δεν βασίστηκε σε πραγματικά και ουσιαστικά στοιχεία  όπως και πάλι το επισημαίναμε, αλλά και όπως  προέκυψε από τη αναφορά  του αναλογιστή ότι η έκθεσή του στηρίχθηκε στα στοιχεία που του παραδώσατε με ημερομηνία 31/12/2011 και η τροποποίηση ήρθε τον Οκτώβριο του 2012.
3. Ρωτάμε, εφόσον δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά στοιχεία για όσους είναι εγγεγραμμένοι από το 1988 και πίσω, γιατί δεν ασχολήθηκαν οι υπηρεσίες του Ταμείου όλο αυτό το χρονικό διάστημα με αυτό το θέμα όταν εργαζόταν ακόμα η υπάλληλος που αποχώρησε λόγω μη ανανέωσης της σύμβασής της; Εάν ανανεώνατε τη σύμβασή της για ακόμα τρείς μήνες  για αυτό το σκοπό, αλλά και για όλα τα στοιχεία που αφορούν όσους είναι στην σειρά προκειμένου να βρεθεί τι δικαιούνται,  καίτοι είχαμε διαφορετική θέση εμείς για το θέμα των υπαλλήλων  δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση, όπως και για την σημερινή υπάλληλο αν θα ασχολιόταν με τα θέματα αυτά που είναι ουσιαστικά.
4. Ζητούμε παράλληλα να  δοθεί εντολή στην υπάλληλο η οποία διαθέτει και τις δυνατότητες και τις ικανότητες  να βγάλει τα παρακάτω ώστε να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι  για τα εξής: 
α) Πόσα άτομα έχουν συνταξιοδοτηθεί ;β) Πόσοι έχουν αποχωρήσει από μέλη του ΤΑΠΓΤΕ;
γ) Πόσες είναι οι μηνιαίες εισφορές του Ταμείου σήμερα;
Προφανώς δεν θέλατε να βγουν στο φως όλα τα στοιχεία και γι’ αυτό δεν ασχοληθήκατε καθόλου με το ως άνω θέμα γιατί θα αποκαλύπτετο η αλήθεια.
Περιμένουμε  ακόμα να δημοσιεύσετε αυτό που αναφέρετε ότι θα έχετε ως νέο προτεινόμενο σχέδιό, για το οποίο θα ληφθεί ως βάση το απορριφθέν σχέδιο και ποιο θα είναι το ποσοστό της  οριζόντιας περικοπής.

Η εκτελεστική γραμματεία του Ενωτικού Συλλόγου – συνεργαζόμενοι
Δ. Καλόγηρος, Ι. Νικολαΐδης, Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου