Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ  ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ  ΝΑ  ΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΔ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ;
 ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ «ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

Συνάδελφοι,
Η παράταξή μας δεν θα συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση την 1η Ιουνίου γιατί την θεωρεί εμπαιγμό και κοροϊδία για τους ασφαλισμένους. Το μοναδικό θέμα είναι οι  αρχαιρεσίες του ΤΑΠΓΤΕ λες και αυτό είναι το ζητούμενο στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται το Ταμείο..
Ακόμα και αυτούς που είναι στην σειρά, δεν τους απασχολούν  οι εκλογές. Τους απασχολεί τι θα γίνει με την τροποποίηση του καταστατικού.
Που είναι η πρόταση για τροποποίηση που θα λάμβαναν ως βάση το απορριφθέν προτεινόμενο σχέδιο  με τις  οριζόντιες περικοπές. Είδατε καμία πρόταση. Προκαλούμε  να βγουν και να πουν  στους εργαζόμενους αν στις 30/3 είχαν προτεινόμενο σχέδιο και αν το είχαν αποστείλει στον αναλογιστή για να απαντήσει. Τίποτε δεν έγινε από αυτά.
Δεν σας κινούν την περιέργεια;
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απαλλαγή τους και το δεύτερο και θυμηθείτε θα βγουν στην Γενική Συνέλευση και θα το αναφέρουν τόσο οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι, όσο και η Ανανεωτική ότι να ο Ενωτικός Σύλλογος  εφόσον δεν ψηφίστηκαν οι προτάσεις τους   δεν θα συμμετάσχουν  στις εκλογές και ας  κατέβει ο Καλόγηρος με την παράταξή του στις εκλογές  να υλοποιήσει την πρότασή τους.  Δεν αποστείλατε  ποτέ τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει τα προηγούμενα χρόνια στον αναλογιστή. Αυτή είναι η υπευθυνότητά σας ; Πού ήσασταν τόσο καιρό και δεν ήρθατε για ενωτικό ψηφοδέλτιο και δεν αποστείλατε τις προτάσεις μας στον αναλογιστή; Ποιοι είστε εσείς;
Αναφέρουν με τα σπασμένα τηλέφωνα και  λένε « να ο Καλόγηρος και το Προεδρείο δεν θέλουν την πραγματοποίηση της Γενικής  Συνέλευσης».   Ο κόσμος όμως  ούτε αγέλη είναι ούτε κοπάδι, ούτε και κατευθύνονται εκτός αν εσείς έχετε άλλη θεωρία. Εμείς λέμε ότι εσείς δεν θέλετε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση. Απλώς δεν θέλουν να βλέπουν  εσάς και εν πάση  περιπτώσει εμείς έχουμε το 52% των ψηφοφόρων  και εσείς όλοι μαζί το 48% .
 Εμείς όμως συνάδελφοι σε τέτοιου είδους παιχνίδια ούτε μπήκαμε και δεν θα μπούμε και για το λόγο αυτό δεν θα συμμετέχουμε ούτε στην Γενική Συνέλευση, αλλά ούτε στις αρχαιρεσίες του ΤΑΠΓΤΕ.
Ρωτάμε, γιατί  στην τελευταία Γενική Συνέλευση προσήλθαν μόνο 19 άτομα από αυτούς που είναι στην σειρά;
Διερωτόμαστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα γιατί δεν περιοδεύσατε στα καταστήματα τουλάχιστον της Αθήνας όπου είναι το 90% των συναδέλφων  που είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο (Διοίκηση, Σπάτα , υποκαταστήματα ) ώστε με επιχειρήματα να  τους πείσετε να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση. Δεν τολμούσατε ούτε τολμάτε να το πράξετε. 
Εμείς και είχαμε και έχουμε προτάσεις τις οποίες ουδέποτε στείλατε επίσημα  στον αναλογιστή και τολμάτε να μιλάτε. Βγάλτε τώρα τις προτάσεις σας να τις γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και δώστε απάντηση στο γιατί σε αυτή την Γενική Συνέλευση δεν βάζετε στην ΗΔ την τροποποίηση του καταστατικού. Μην μας πείτε ότι αυτό δεν γίνεται. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι.
Συνάδελφοι,
Για να αποδείξουμε το πόσο σωστές ήταν οι προτάσεις του Ενωτικού Συλλόγου σας παραθέτουμε αυτούσια απόσπασμα πρακτικού κοινής συνεδρίασης ΤΑΠΓΤΕ – ΣΥΓΤΕ της 18/4/2013.
Θέλουμε να το προσέξετε καλά για να δείτε την ουσία και την πραγματικότητα.
Απόσπασμα Πρακτικού - Πρόεδρος (Δ. Γιουρούκος) «συγνώμη γιατί εδώ πέρα μάλλον προσπαθούμε να το στρογγυλέψουμε πάρα πολύ. Όταν ήρθαν οι προτάσεις από τον Ενωτικό Σύλλογο επικοινώνησα, τις έστειλα στο αναλογιστικό γραφείο και μου είπαν τα εξής, μίλησα με τον ίδιο τον Ζαμπέλη. Μου λέει , κοιτάξτε να δείτε αυτά προχωράνε , έχουν μια λογική. Το νομικό κομμάτι εγώ δεν μπορώ να το λύσω το πώς θα γίνει, δεν είναι δικό μου θέμα  αλλά θέλω να πω το εξής. Ότι θέλω στοιχεία όπως και πέρσι, μου είχατε απαντήσει ότι από το 88 και έπειτα δεν υφίσταται. Επειδή είναι επικίνδυνοι καιροί και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει το Ταμείο σας, θα πρέπει να είστε ακριβείς γιατί θα έχετε ενδεχόμενα και ποινικές ευθύνες. Θα πρέπει να είμαστε ακριβείς»
Η ενέργεια αυτή του Δ. Γιουρούκο ήταν ανεπίσημη και ρωτούμε:
Γιατί δεν φέρατε την πρότασή μας στην επιτροπή, να συζητηθεί σε  Δ.Σ ώστε  να δοθεί στον αναλογιστή επίσημα  και να προχωρήσει σε διαδικασία δημοψηφίσματος μέσω Γενικής Συνέλευσης; Μπορεί να απορρίπτονταν αλλά μπορεί και να περνούσε.  Τα φτηνά επιχειρήματα περί το ότι δεν έχουν στοιχεία από το 88 και κάτω δεν ισχύουν. Στις προηγούμενες μελέτες λάμβαναν αυτά τα στοιχεία. Τι έκαναν οι υπάλληλοι, οι οποίοι έβγαζαν ένα δύο εφάπαξ το μήνα και δεν ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό. Μήπως δεν το θέλατε;
Συνάδελφοι,
Η παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου, εάν η Γενική Συνέλευση  πραγματοποιηθεί και δεν υπάρξουν υποψηφιότητες θα προσφύγει στο Δικαστήριο για διορισμό  προσωρινής  Διοίκησης με την συμμετοχή όλης της εκτελεστικής Γραμματείας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Καλόγηρο και με την δική σας συμμετοχή. Μην την αρνηθείτε πάλι γιατί οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και κρίση.
Πρότασή μας είναι προσφυγή στο Δικαστήριο, με πρώτο θέμα την τροποποίηση του καταστατικού και αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες στο Ταμείο. 
1. Θα σταλούν οι προτάσεις μας στον αναλογιστή  μετά από Δ.Σ. αλλά και όποιος άλλος  θελήσει να καταθέσει προτάσεις που θα είναι βελτιωτικές πάντα στο πλαίσιο περί της αντικειμενικής και εφικτής κατάστασης , ώστε να γνωρίζουμε αν αντέχει για πόσο αντέχει ,  για πόσο χρονικό διάστημα, για να είμαστε φιλαλήθεις στους εργαζόμενους και όλοι  μας να αποφασίσουμε.
2. Να σταλεί επιστολή στη Διοίκηση της Τράπεζας  αλλά και στην Διοίκηση του  Ομίλου Πειραιώς προκειμένου να υπάρξει συζήτηση για ένταξη σε ασφαλιστική εταιρεία,  η οποία θα χορηγεί εφάπαξ, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι η Διοίκηση θα δεχθεί αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε προς πάσα κατεύθυνση. Δεν πρέπει με τίποτα να της χαριστεί το 5% των εισφορών μας.
 Αν δεν κινηθούμε προς αυτές τις κατευθύνσεις δυστυχώς δεν υπάρχει ζωή στην Δραπετσώνα.


Η εκτελεστική γραμματεία του Ενωτικού Συλλόγου – συνεργαζόμενοι
Δ. Καλόγηρος, Ι. Νικολαΐδης, Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου