Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΝΑΤΕ ΠΡΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ ΤΗΣ 30/3 ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (23/1/2013, 7/2/2013, 18/4/2013) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ (18/2) , ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ.
 
Οι Διοικούντες του Ταμείου αναφέρουν ότι η παράταξή μας κατέθεσε τις προτάσεις της μετά την Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΓΤΕ στις 30/3/2013
Τέτοιο απύθμενο θράσος δεν έχουμε ξαναδεί.
Οι προτάσεις μας  κατατέθηκαν από τον μήνα Φεβρουάριο του 2012, και είναι καταγεγραμμένες και στα πρακτικά.
Όμως κατά  απαράδεκτο τρόπο όπως ομολόγησε και ο αναλογιστής  δεν  του τις απέστειλαν ώστε να μπορεί να τις επεξεργαστεί και όχι μόνο αυτό, ενώ δεν προχώρησαν σε διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού χωρίς να κυκλοφορήσουν  την αναλογιστική μελέτη, καίτοι την είχαν παραλάβει από τον μήνα Σεπτέμβριο. Μόνο εσείς θα μπορούσατε να κατορθώσετε κάτι τέτοιο.
Μήπως θέλουν να τους θυμίσουμε τα λεγόμενα του αναλογιστή στη συγκέντρωση του ΤΙΤΑΝΙΑ ότι με τα στοιχεία που είχε στα χέρια του το Ταμείο είχε ζωή για 2 με 3 χρόνια;
Γιατί το αποκρύψατε από τους εργαζόμενους; Αυτή είναι η υπευθυνότητά σας; Προκηρύξατε Γενική Συνέλευση για τροποποίηση του καταστατικού την 30/3, κατά την οποία και με απαράδεκτο τρόπο θέσατε ως θέμα ημερήσιας διάταξης «λήψη απόφασης για την βιωσιμότητα  του Ταμείου» χωρίς να προτείνετε σχέδιο, χωρίς απόφαση του Δ.Σ του ΤΑΠΓΤΕ και χωρίς να αποστείλετε τις όποιες προτάσεις στον αναλογιστή.  Πέραν της ηθικής δεοντολογίας η όλη διαδικασία ήταν παράτυπη.
Θέλατε να προχωρήσετε σε τροποποίηση του καταστατικού βασιζόμενοι σε αοριστολογίες και τολμάτε να ομιλείτε;
Διερωτόμαστε που αποσκοπούσε αυτή σας η ενέργεια και προκηρύξατε Γενική Συνέλευση χωρίς προτεινόμενο σχέδιο.
Συνάδελφοι, όλα αυτά ούτε διαγράφονται ούτε παραγράφονται από την συνείδηση των ασφαλισμένων.
Συνεχίζετε να γράφετε ότι θα έχετε ως βάση το απορριφθέν σχέδιο και θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές.
Εδώ και τώρα να μας πείτε ποια θα είναι η βάση και ποιες οι οριζόντιες περικοπές. Τι φοβόσαστε και δεν τις δημοσιεύετε;
Γιατί δεν κυκλοφορείτε  τα πρακτικά  όλων των μεταξύ μας συνεδριάσεων αλλά και της συγκέντρωσης στο ΤΙΤΑΝΙΑ ώστε να έχουν γνώση όλοι οι εργαζόμενοι και να μας κρίνουν οι ίδιοι; Τι φοβόσαστε και δεν το πράττετε; Πιστεύουμε ότι θα ευαισθητοποιηθείτε   και θα τα κυκλοφορήσετε.

Η εκτελεστική γραμματεία του Ενωτικού Συλλόγου – συνεργαζόμενοι
Δ. Καλόγηρος, Ι. Νικολαΐδης, Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου