Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ Δ.  ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ; ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ  ΣΟΥ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ Ν. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ Η ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ; ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ.

Αναφέρει η παράταξη Ενωμένοι Εργαζόμενοι ότι ασκήσαμε πολεμική πολιτική και ύβρεις. Τι θέλουν να μας πουν με αυτό ότι η διαφορετική άποψη θεωρείται πολεμική; Τις δικές τους απόψεις στο ΣΥΓΤΕ τις θεωρούμε πολεμικές ;
Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι δεν συμμετείχαμε στις επιτροπές για την τροποποίηση του καταστατικού όταν οι προτάσεις μας είχαν κατατεθεί από το μήνα Φεβρουάριο και βεβαίως ποτέ δεν τις απεστάλησαν  στον αναλογιστή. Έχουν το θράσος και ομιλούν;
Το αν είχαμε θέσεις και προτάσεις αυτό αποδεικνύεται στα πρακτικά των εν λόγω συνεδριάσεων, αλλά ουδέποτε τα κυκλοφορήσατε στους εργαζόμενους.
Σας παραθέτουμε απόσπασμα ανακοίνωσης της παράταξης Ενωμένοι Εργαζόμενοι:
 
« η λειτουργία του Ταμείου αυτό το διάστημα ήταν σε απόλυτη διαχειριστική διαφάνεια και εφαρμογή του καταστατικού» . άλλωστε τα τελευταία δικαστικά γεγονότα δικαίωσαν τις διαχειριστικές αποφάσεις του σημερινού Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ.
Προχώρησε σε παραγωγικό έργο όπως τακτοποίηση εκκρεμοτήτων προηγούμενων Δ.Σ. μείωση εξόδων, μειώσεις μισθών, συλλογή γνωματεύσεων , έγκαιρα ανακοίνωσε συγκεκριμένη πρόταση για τροποποίηση του καταστατικού, με ανεύρεση εκτιμητών για τα ακίνητα, με γνωμάτευση για το ποιοι είναι μέλη του Ταμείου από καθηγητή Πανεπιστημίου.
Το Ταμείο ζήτησε ενίσχυση από την Τράπεζα με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως άτοκο δάνειο , ζήτησε την συνδρομή του ΣΥΓΤΕ η οποία δεν ήρθε ποτέ, αντέκρουσε αγωγές εναντίον του Ταμείου, προχώρησε σε αγωγές και δικαστικές ενέργειες για οφειλές από τρίτους προς το Ταμείου και μια σειρά άλλων ενεργειών, πρωτοβουλιών και αποφάσεων τις οποίες θα σας ανακοινώσουμε σε άλλο χρόνο.»


Δηλαδή  οι συνάδελφοι διοικούντες των προηγούμενων Δ.Σ δεν λειτουργούσαν με διαφάνεια;
Δηλαδή εσείς συνάδελφοι διοικούντες  των προηγούμενων Δ.Σ. δεν πραγματοποιήσατε παραγωγικό έργο και αφήσατε εκκρεμότητες; Γιατί άλλα μας λέγατε στις ανακοινώσεις σας.
Πρώτα δεν υπήρχαν μειώσεις εξόδων;
Όταν σας λέγαμε να μας δώσετε γνωματεύσεις και δεν το πράττατε, έφταιγαν τα προηγούμενα μέλη Δ.Σ. κατά τα λεγόμενά σας. 
Όταν σας λέγαμε να βοηθήσουμε να βρεθεί εκτιμητής για τα ακίνητα τα προηγούμενα μέλη δεν το υπολόγισαν καθόλου;
Τα προηγούμενα μέλη του Δ.Σ. δεν είχαν αντικρούσει αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα;
Ποιες είναι οι άλλες αποφάσεις που θα τις ανακοινώσετε σε άλλο χρόνο;
 Συνάδελφε, Γιουρούκο  τα προηγούμενα μέλη του Δ.Σ.  αλλά και εσύ ως Γραμματέας είχατε αφήσει εκκρεμότητες; δεν φέρατε  σε πέρας  τα καθήκοντά σας; αν είναι έτσι τα πράγματα  έχεις ουσιαστική ευθύνη όπως και ο  πρώην αντιπρόεδρος του Ταμείου και νυν Πρόεδρος των συνταξιούχων.
 Αλλά και εσείς συνάδελφοι Πολύζο Φ και Ευθυμίου Γ,  που ήσασταν μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής τι κάνατε;. Είχατε πραγματοποιήσει σχετικό έλεγχο; Είχατε διαπιστώσει κάτι και μας ομιλείτε για απόλυτη διαχειριστική διαφάνεια;.
Αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν μειώσεις μισθών. Δηλαδή το προηγούμενο Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ δεν έκανε μειώσεις; Μπράβο συνάδελφε Γιουρούκο.
Οι εν λόγω μειώσεις έγιναν βάσει της Επιχειρησιακής Σύμβασης και από ότι γνωρίζουμε δεν έγιναν σε  όλους τους υπαλλήλους.
Μήπως στις μειώσεις αυτές ήταν και η απόφαση απόλυσης υπαλλήλου του ΤΑΠΓΤΕ όταν εμείς ήμασταν αυτοί που λέγαμε ότι το Ταμείο χρειάζεται μια υπάλληλο; Τώρα τι έχει αλλάξει;
Συνάδελφοι η πάγια θέση μας εξαρχής για όσους έχουν προσληφθεί από το 1988 και πέρα και δεν έχουν λάβει καμία προκαταβολή συνεισφέροντας και παραμένοντας στο Ταμείο, ήταν να υπάρξει μια τροποποίηση εφικτή η οποία θα τους κάλυπτε. Ουδέποτε όμως λάβαμε καμία πρόταση που θα αγκάλιαζε όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους.
Διαφαίνεται ότι ουδέποτε είχατε θέσεις και προτάσεις αλλά ουδέποτε υιοθετήσατε και τις δικές μας.
Εμείς θα περιμένουμε να μας ενημερώσετε ποια θα είναι η βάση που λαμβάνεται υπόψη για την τροποποίηση και ποιο το ποσοστό της οριζόντιας περικοπής.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Η.Δ. (ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ) ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΤΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ;
ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ Η.Δ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ;
ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ , ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ;



Η εκτελεστική γραμματεία του Ενωτικού Συλλόγου – συνεργαζόμενοι
Δ. Καλόγηρος, Ι. Νικολαιδης , Χ. Τασσόπουλος, Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου