Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

Συνάδελφοι,
Θέλω να σας ενημερώσω ως προς την όλη κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

Μετά την καταβολή του εφάπαξ σε συγκεκριμένο συνταξιούχο προ λίγων ημερών , χωρίς να με απασχολεί ποιος είναι εφόσον αποφάσισε το Δ.Σ , (έχω την ένσταση μου βέβαια ότι τα επτά μέλη είναι συνταξιούχοι) και αν αληθεύει το ποσό των 155.000 περίπου που έλαβε , ο λογαριασμός του Ταμείο ήταν στο μηδέν με αποτέλεσμα να μην καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε συγκεκριμένη υπάλληλο του Ταμείου ενώ είχε κοπεί επιταγή .
Ανεξάρτητα των θέσεων που εξακολουθώ να διατηρώ στο ακέραιο για την συγκεκριμένη υπάλληλο , θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να στερούν από το προσωπικό την μισθοδοσία του.
Το αναφέρω αυτό για δύο βασικούς λόγους

1. Δεν προχώρησαν καθόλου σε σωστό υπολογισμό των αποθεμάτων του λογαριασμού του Ταμείου ώστε να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις του, αποδεικνύοντας έτσι την μη υπευθυνότητά τους .

2. Το βασικότερο και ουσιαστικότερο είναι το γεγονός ότι όλες οι εισφορές του μήνα με τα σημερινά δεδομένα θα καταβάλλονται για εφάπαξ για έναν το πολύ δύο άτομα, χωρίς το Ταμείο να υπολογίζει από εδώ και πέρα την μείωση των εισφορών οι οποίες θα προέρχονται από τις παραιτήσεις - συναδέλφων μέλη του Ταμείου τους οποίους προσπαθώ με όλα τα μέσα που διαθέτω αλλά και με επιχειρήματα να τους αποτρέψω από την πράξη αυτή , αλλά και από τις αποχωρήσεις πολλών συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησής τους. Θα εισπράττει το Ταμείο το ίδιο ποσό σε εισφορές; Ασφαλώς όχι. Άρα η κατάσταση θα επιδεινώνεται περισσότερο.

Δυστυχώς η ρεαλιστική αλήθεια μπορεί να είναι πικρή, όμως αποδεικνύεται περίτρανα , να μην περιμένετε έχοντας φρούδες ελπίδες ότι θα λάβετε και εσείς εφάπαξ με αυτή την πολιτική που ακολουθείται . οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και διερωτώμαι γιατί αυτή η παρελκυστική τακτική και καθυστέρηση ως προς την τροποποίηση του καταστατικού στο κλάδο εφάπαξ; Η μόνη λύση είναι η πρόταση της παράταξής μου η οποία δίνει ελπίδα για το μέλλον.

 Συνάδελφε αντιπρόεδρε του Ταμείου Ν. Καραγεώργο (συνταξιούχος) που καθόλα λαλίστατος είστε για άλλες περιπτώσεις , ρωτώ ποια η θέση σας ως προς το θέμα που προέκυψε για την συγκεκριμένη υπάλληλο του Ταμείου η οποία είναι και μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων;

 Συνάδελφοι , όλα αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα που συμβαίνουν στο Ταμείου όχι μόνο θα πρέπει να μας προβληματίσουν αλλά πρέπει και να μας ανησυχήσουν για αυτό όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος για αυτή την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου