Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΤΣΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Συνάδελφοι,

Προκαλώ και προσκαλώ τον συνάδελφο Δημήτρη Γιουρούκο (Γενικό Γραμματέα του ΤΑΠΓΤΕ και εν ενεργεία μέλος ):

1) να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα ονόματα αυτών που είναι στην σειρά για εφάπαξ μέχρι στιγμής , τον αριθμό αλλά και το συνολικό ποσό που θα λάβουν.

2) πόσα είναι σήμερα τα εν ενεργεία μέλη

3) ποιες είναι οι μηνιαίες εισφορές εργοδότη – εργαζομένου ανά μήνα

4) τι εισπράττει το Ταμείο από τα ενοίκια – τι ποσά έχουν δοθεί για συντήρηση

5) τι ποσό αποδίδει το Ταμείου μηνιαίως για το ΙΚΑ

6)Τι ποσό αποδίδει κάθε δίμηνο για την εφορία

7)Το κόστος των μισθοδοσιών των υπαλλήλων του ΤΑΠΓΤΕ

 8) τον υπολογισμό κατά προσέγγιση του ποσού εφάπαξ για αυτούς που είναι στην σειρά ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης και να αποδειχθεί το ποσό που πρέπει να λάβουν και αν μπορούν να λάβουν κάνοντας υπολογισμό από τις εισφορές μέχρι τότε.

Να το γνωρίζετε συνάδελφοι, για να μην σας κοροϊδέψουν. Για να μην έχετε αυταπάτες ότι και εσείς θα λάβετε εφάπαξ με το ήδη υπάρχον καταστατικό .

Να γίνει υπολογισμός πόσοι θα αποχωρήσουν μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια (συνταξιοδότηση) , να υπολογίσουνε πόσοι συνάδελφοι θα παραιτηθούν (όπου βέβαια με κάθε μέσο και τρόπο προσπαθώ να τους αποτρέψω) και τότε να βγει το νέο ποσό των εισφορών εργοδοτών- εργοδότη μηνιαίως.

Σας προκαλούμε και σας ρωτούμε είχατε πρόταση για την τροποποίηση του καταστατικού για το κλάδο εφάπαξ στην ΗΔ. της Γενικής Συνελεύσεως της 28/4; Ναι ή όχι;

Ποια η θέση σας που δεν υπάρχει η πρόταση ως θέμα στην Γενική Συνέλευση της 28/6;

Πείτε την αλήθεια στον κόσμο.

Στην Γενική Συνέλευση της 28/4 είχατε πρόταση και στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της 28/6 δεν έχετε; Πείτε το στους εργαζόμενους ώστε και εκείνοι να διαπιστώσουν ότι από τη μια πλευρά υπάρχει ο δρόμος της ανευθυνότητας και από την άλλη ο δρόμος της υπευθυνότητας.

Συνάδελφοι Πολύζο, Ευθυμίου, Γιουρούκο και Αδαμόπουλε, σας προκαλούμε για ακόμα μια φορά, να γνωστοποιήσετε τις προτάσεις σας (αν υπάρχουν) και αν υποτίθεται ότι υπάρχουν , διαφέρουν από εκείνες που απορρίφθηκαν τον Οκτώβριο του 2011;

 Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση του Ενωτικού Συλλόγου, και ποια είναι η θέση σας για αυτό;

Θα συνεισφέρεις τα χρήματά σου χωρίς να πάρεις απολύτως τίποτε, και αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια. Σας το λέω με πλήρη υπευθυνότητα ότι με την στρατηγική τους και με το καταστατικό που υπάρχει δεν θα μείνει τίποτα σύμφωνα με τους αριθμούς.

 Ο καθένας μας πρέπει να αφυπνιστεί , και να δώσει τον αγώνα ώστε να σταματήσει αυτή η εκροή χρημάτων μόνο και μόνο για να λάβουν πέντε – έξι άτομα.

Και για να σας το αποδείξω την υπευθυνότητά μου εγώ έχω λάβει δύο προκαταβολές , όταν άλλοι έχουν λάβει τρεις και τέσσερεις .

Την πρώτη προκαταβολή την έλαβα το 1994 με ποσό 6.925,90 ευρώ
Την δεύτερη προκαταβολή την έλαβα το 2003 με ποσό 29.430,00 ευρώ
Το επίδομα αγάμου το έλαβα το 2001 με ποσό 3.518,00 ευρώ
Σύνολο 39.874,00 ευρώ

Οι καταβληθείσες εισφορές του εργοδότη στο κλάδο εφάπαξ ανέρχονται στο ποσό των 28.895,52 ευρώ.
 Οι καταβληθείσες εισφορές οι δικές μου στο κλάδο εφάπαξ ανέρχονται στο ποσό των 17.337,32 ευρώ. Σύνολο εισφορών εργοδότη – εργαζόμενου 46.232,84 ευρώ.
Με το ισχύον καταστατικό και αν αποχωρούσα τώρα , καλυπτομένων και των τόκων θα λάμβανα 142.558,78 ευρώ.
Αυτό όμως το θεωρώ αντιδεοντολογικό διότι δεν νοείται να λάβω πέντε φορές παραπάνω από αυτά που έχω συνεισφέρει μαζί με τον εργοδότη. Είναι άδικο.
Γι αυτό επιμένω στην πρόταση του Ενωτικού Συλλόγου η οποία είναι η μόνη που μπορεί να δώσει κάποια ελπίδα ώστε να πάρουμε τουλάχιστον τις εισφορές μας πίσω.
 Ως εκ τούτου δηλώνω ότι αποποιούμαι τις 142.000,00 ευρώ και ή θα πάρω την διαφορά από αυτά που έχει καταβάλει η Τράπεζα και εγώ, ή από τις εισφορές μου να υπολογιστεί ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο 1%. Ξεκάθαρη πρόταση και λύση

Καλώ τους επικεφαλείς της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής να πράξουν αυτό που προτείνω με την ανακοίνωσή μου

Είμαι υπέρ της αλληλεγγύης των γενεών. Είναι αδικία για κάποιους που δεν έχουν λάβει ούτε μια προκαταβολή , απλά να συνεισφέρουν χωρίς να λάβουν τίποτα.

Βεβαίως θα προχωρήσω και σε άλλες νομικές ενέργειες με μοναδικό σκοπό και στόχο την διασφάλιση της περιουσίας του Ταμείου μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου