Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ ΝΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ . 

ΡΩΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΣΑΣ ΩΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ 

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 

Η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ 

Εκπρόσωποι της πρώην ΠΑΣΚΕ νυν Ενωμένοι Εργαζόμενοι και Ανανεωτική πριν προσέλθουν οι εργαζόμενοι για ψήφιση αυτού του προτεινόμενου σχεδίου αλλά και για εκλογή Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ απαιτούμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Πρέπει να γνωρίζει ο εργαζόμενος τι θα ψηφίσει. Θα ψηφίσει την πρώην ΠΑΣΚΕ σήμερα Ενωμένοι Εργαζόμενοι όταν μαζί με τον Τυχάλα έπαιξαν στο χρηματιστήριο τα χρήματα του Ταμείου με αποτέλεσμα το χάσιμο περίπου 30 δις , η θα ψηφίσει την Ανανεωτική η οποία έβλεπε άκουγε και δεν μίλαγε για τα τεκταινόμενα του Ταμείου. Αλλά πώς να μιλήσει όταν ήταν σφιχταγκαλιασμένοι με εκείνο το Προεδρείο;

Δεν τολμήσατε εκπρόσωποι της Ανανεωτικής και Ενωμένοι Εργαζόμενοι να διαφοροποιηθείτε και να πείτε για την παρατυπία και παρανομία της Γενικής Συνέλευσης όπου συμμετείχαν οι συνταξιούχοι. Αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει , ότι είστε υπέρ των συνταξιούχων και όχι υπέρ των εν ενεργεία.

Ρωτούμε για ακόμα μια φορά και θέλουμε απαντήσεις

Αυτό το νέο προτεινόμενο σχέδιο , δόθηκε στον αναλογιστή ;

Αν έχει δοθεί ποια η αναλογιστική μελέτη ; γιατί την κρύβετε;

Γιατί ακόμη δεν έχουμε την ενυπόγραφη δέσμευση του αναλογιστή ότι και ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του Ταμείου θα λάβει έστω και αυτά που προτείνετε;

Δεν σας κινεί την περιέργεια εν ενεργεία συνάδελφοι;

Ακόμη δεν έχουμε δει την ενυπόγραφη δέσμευση των εκπροσώπων Πολύζο Φ. Ευθυμίου Γ, Γιουρούκο Δ, και Αδαμόπουλο Α. στο ότι και ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του Ταμείου θα λάβει έστω και κάτι.

Δεν μας αναφέρουν τον αριθμό αυτών που είναι στην σειρά για εφάπαξ και βοηθήματα παιδιών.

Δεν μας έχουν πει πόσες είναι οι μηνιαίες αλλά και οι ετήσιες εισφορές του Ταμείου. - Δεν μας έχουν πει πόσα είναι τα έξοδα του Ταμείου.

Δεν μας έχουν πει το συνολικό κόστος των εφάπαξ και βοηθημάτων παιδιών, αλλά και σε πόσα χρόνια θα τα λάβουν.

Εσύ εν ενεργεία συνάδελφε πρέπει να γνωρίζεις την πραγματική αλήθεια γιατί από το 1988 δεν έχεις λάβει καμία προκαταβολή αλλά δίνεις την εισφορά σου για να λαμβάνουν αυτοί που είναι στην σειρά (συνταξιούχοι) ενώ με το προηγούμενο προτεινόμενο σχέδιο έβαζαν κάθε δύο χρόνια ότι θα το εξέταζαν τα στοιχεία , τώρα μας λένε ότι όποτε θεωρηθεί αναγκαίο θα έρχονται και θα ζητούν μεγαλύτερη περικοπή από αυτή του 52%

Ας το αρνηθούν αν τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Αν δεν απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά τότε δεν μπορείτε να τους εμπιστευθείτε συνάδελφοι εν ενεργεία.
Μην κάνεις χαρακίρι στον εαυτό σου. Κρατάς στα χέρια σου το μέλλον και έχεις την απόλυτη ευθύνη , εσύ θα κρίνεις και εσύ θα αποφασίσεις.

Να μην έρθεις στη θέση αύριο μεθαύριο και πεις «ας μου κοβόταν το χέρι που ψήφισα το προτεινόμενο αυτό σχέδιο αλλά και αυτούς που συμμετείχαν στο παίξιμο των χρημάτων του Ταμείου και αυτούς που σφύριζαν αδιάφορα ενώ ήξεραν τι γινότανε»

 Έχουμε προκαλέσει την Ανανεωτική πάμπολλες φορές να μας δείξει έστω και μία ανακοίνωση καταγγελίας ως προς τα τεκταινόμενα του Ταμείου 1998 – Ιούνιος 2002. Καμία δεν έχει κυκλοφορήσει.

Συνάδελφε ήρθε η ώρα της αλήθειας.

Απαιτούμε και επιμένουμε στις απαντήσεις τους για να είσαι γνώστης και να ξέρεις το τι θα ψηφίσεις .
Ρωτάμε έχει ληφθεί υπόψη ότι μπορεί να υπάρξουν εθελούσιες από τον νέο εργοδότη;

Έχουν αντιληφθεί ότι μπαίνουμε σε άλλη φάση με το νέο εργοδότη;

Εμείς συνάδελφοι σας τα έχουμε επισημάνει αλλά σας τα ξαναλέμε για ακόμα μια φορά, για το παίξιμο στο χρηματιστήριο για την τροποποίηση με τις παραχολογίες χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος γιατί σας πονάμε και θα πρέπει να ξέρετε πριν προσέλθετε για να ψηφίσετε.

Γιατί εφόσον βάζουν τους συνταξιούχους να ψηφίσουν δεν το έπραξαν και την προηγούμενη φορά. Θα σας απαντήσουμε εμείς, μήπως στην σειρά υπήρχαν κάποιοι φίλοι τους για να λάβουν τα παχυλά εφάπαξ των 150.00 ευρώ. Ρωτάμε.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ενωτικού Συλλόγου – Συνεργαζόμενοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου