Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ. 

θέλω να δώσω μια απάντηση στα ψέματα της Ανανεωτικής, όταν έγραψαν στην από 28/11/2012 ανακοίνωσή τους ότι « Εσύ συνάδελφε Καλόγηρε ήσουν εκλεγμένος ως επικεφαλής της άλλης ομάδας της ΔΑΚΕ και γνωρίζατε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ μέσα στο Δ.Σ και το αφήνατε να περνάει, βγάζοντας μόνο ανακοινώσεις. Και ενώ θα μπορούσατε να είχατε παραιτηθεί για να πάμε σε έκτακτες εκλογές και να γλυτώσουμε 30 δις δρχ. δεν το κάνατε γιατί θέλατε προφανώς να … φθαρεί η άλλη ομάδα Τυχάλα» 

Ξαναρωτάμε ακόμα μια φορά, 

Από το 1998 έως το Ιούνιο του 2002 καμία ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα του Ταμείου , ούτε μία. Αλλά πώς να το κάνετε όταν ήσασταν σφιχταγκαλιασμένοι ως Προεδρείο του Συλλόγου ΠΑΣΚΕ, Τυχάλα, και Ανανεωτική. Αυτή είναι η αλήθεια και ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται. 

Συνάδελφοι, 

σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στο Ταμείο τα τρία εκλεγμένα μέλη Δ. Καλόγηρος, Ν. Καραγεώργος και Γ. Κουβέλης στις 8 Ιανουαρίου του 1999 ώστε να αποδείξω τα ψεύδη και τις συκοφαντίες της παράταξης της Ανανεωτικής που τα έχουν ως κύρια θέματα στις ΗΔ τους. 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑΠΓΤΕ 1999 
4ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης 

Πρόεδρος: άρα το 1ο θέμα συνάδελφοι μετά την οριστικοποίηση της ημερήσιας διάταξης είναι οι παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου . 

Προς τον 

Πρόεδρο και τα μέλη 

Του Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ Αρ. Πρωτ. 54/8-1-1999 

Συνάδελφοι εδώ και αρκετό καιρό έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για την πορεία του Ταμείου, άλλοτε γραπτώς, άλλοτε προφορικών ίτε στο Δ.Σ. είτε στην Γενική Συνέλευση , ακόμα και μέσα σε ανακοίνωση στις 16/11/98 της παράταξής μας έχουμε διατυπώσει τόσο συγκεκριμένα ερωτήματα , όσο και συγκεκριμένες προτάσεις. 

 Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία συζήτηση η ενέργεια έγινα για να αντιμετωπιστούν όλα όσα στρεβλά συμβαίνουν στο Ταμείο. Η ανησυχία μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώνουμε ότι η ίδια αντιμετώπιση υπάρχει απέναντι στις παρατηρήσεις που επανειλημμένα έχει διατυπώσει η Εξελεγκτική Επιτροπή στις εκθέσεις της. 

Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός, ότι σωρεία παρατηρήσεων της Εξελεγκτικής Επιτροπής επαναλαμβάνονται κάθε φορά χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα, αλλά επιπλέον να διεξάγεται στο Δ.Σ καμία συζήτηση επάνω στις εκθέσεις που συντάσσουν. 

Ιδιαίτερα το γεγονός αυτό δείχνει την νοοτροπία της εν κρυπτώ άσκησης της διοίκησης του Ταμείου και της κατάργησης των θεσμικών οργάνων και των αρχών του καταστατικού. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή έχουν παρέλθει όλες οι προθεσμίες που είχαμε τάξει για να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις, αρνούμαστε να στηρίζουμε μια κατάσταση που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το Ταμείο και την τύχη των ασφαλισμένων σε αυτό εν ενεργεία και συνταξιούχων.

 Υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από το Δ.Σ. και σας καλούμε βάση του άρθρου 8 παρ. 5γ να προκηρύξετε Γενική Συνέλευση για την διενέργεια αρχαιρεσιών. 

Αθήνα 8 Ιανουαρίου 1999 
Με τιμή 
Δ. Καλόγηρος 
Ν. Καραγεώργος 
 Γ. Κουβέλης 

Πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες του ΤΑΠΓΤΕ μετά από κάποιους μήνες, αφήνοντας απ έξω την παράταξή μας και συνέχισαν η ΠΑΣΚΕ , Τυχάλας και Ανανεωτική το ράλι του παιξίματος στο χρηματιστήριο , φτάνοντας το Ταμείο στην σημερινή του κατάσταση. 

Συνάδελφοι, 
Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσεις με σύνεση και νηφαλιότητα να ψηφίσεις την μόνη αξιόπιστη φερέγγυα παράταξη του Ενωτικού Συλλόγου η οποία έχει και την θέληση και την δυνατότητας να σταθεί απέναντι στο νέο εργοδότη επι ίσους όρους επί όλων των ζητημάτων. 

Ο Πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου – Συνεργαζόμενοι 

Δημήτρης Καλόγηρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου