Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ ΝΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ



 Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για ακόμα μια φορά: 
  1. Τους είχαμε προσκαλέσει και προκαλέσει προτείνοντας ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Ταμείου και το αρνήθηκαν και όσοι υποκριτικά πήγαν να συμφωνήσουν δεν ομολογούσαν ότι αυτό το σαθρό και απαράδεκτο προτεινόμενο σχέδιο έχει βιωσιμότητα. 
  2. Γιατί συνηγορήσατε εκπρόσωποι της Ανανεωτική και εκπρόσωποι της παράταξης Ενωμένοι Εργαζόμενοι για την συμμετοχή των συνταξιούχων; 
  3. Γιατί συνηγορήσατε Ανανεωτική και Ενωμένοι Εργαζόμενοι ώστε να ψηφίσουν και οι συνταξιούχοι που είναι στην σειρά και εσύ εν ενεργεία συνάδελφε με την δική σου εισφορά όπου από το 1980 που έχεις προσληφθεί και δεν έχεις λάβει καμία προκαταβολή να συνεισφέρεις για να πάρουν αυτοί; Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσεις. 
  4. Πότε πήρε απόφαση το Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ για αυτό το άθλιο καταστατικό που εσείς θεωρείτε ως προτεινόμενο σχέδιο; ποιοι το ψήφισαν ; βγείτε ανοιχτά να το πείτε με επιχειρήματα. 
  5. γιατί δεν κλήθηκε το Προεδρείο για συμμετοχή στην επιτροπή της τροποποίησης του καταστατικού και προχώρησαν εν κρυπτώ; 
  6. Γιατί δεν έστειλαν το προτεινόμενο σχέδιο του Προεδρείου στον αναλογιστή; 
  7. Γιατί δεν μας παραδίδει νομική γνωμάτευση ο νομικός σύμβουλος του ΤΑΠΓΤΕ στα ερωτήματα που του έχει θέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ όταν το 2010 στην τότε γνωμάτευση έλεγε ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν οι συνταξιούχοι; Μήπως άλλαξε κάτι από τότε έως τώρα; 
  8. Γιατί εφόσον θεωρούν ότι μπορούν να ψηφίσουν οι συνταξιούχοι δεν το έπραξαν και κατά του τότε δημοψηφίσματος του Οκτωβρίου του 2010; Μήπως επειδή στην σειρά ήταν άτομα που πήραν τα παχυλά εφάπαξ των 150.000 ευρώ ; να το ανακοινώσουν για να δούμε ποιοι είναι αυτοί……..
  9. Από το 2010 έως και χθες πόσα εκατομμύρια καταβλήθηκαν για αυτά τα εφάπαξ , σε πόσα άτομα και ποιοι είναι αυτοί; 
  10. Γιατί δεν κυκλοφορούν την αναλογιστική μελέτη που έχει πληρωθεί από δικά σας χρήματα; 
  11. Γιατί δεν απάντησε ο κύριος Ζαμπέλης στο εξώδικο που του απέστειλα και αν δεσμεύεται ενυπόγραφα ο ίδιος ότι και ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του Ταμείου θα λάβει έστω και αυτά που αποτυπώνονται στο νέο προτεινόμενο σχέδιο ώστε να αποδειχθεί ότι είναι βιώσιμο; 
  12. Γιατί ακόμη δεν έχουν δεσμευτεί ενυπόγραφα οι Πολύζος Φ, Ευθυμίου Γ, Γιουρούκος Δ, και Αδαμόπουλος Α, ότι αυτό το νέο προτεινόμενο σχέδιο είναι βιώσιμο και θα λάβει και ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του Ταμείου αυτά που του αναλογούν βάσει του νέου προτεινόμενου σχεδίου; Τους προκαλούμε εδώ και τώρα να το πράξουν. 
  13. Τι έχουν να μας πουν για το κομμάτι που αναφέρεται στο νέο προτεινόμενο σχέδιο,, ότι «το Δ.Σ. ανάλογα με την οικονομική πορεία του Ταμείου μπορεί να εισηγείται και η Γ.Σ. να αποφασίζει τον καθορισμό του ποσοστού της Ειδικής Εισφοράς που θα παρακρατείται από ορισμένες ή όλες τις προβλεπόμενες από το καταστατικό παροχές. Β) «Μετά από μελέτη των οικονομικών στοιχείων του Ταμείου, το Δ.Σ αποφασίζει για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα και την οποία εισηγείται στην Γ.Σ. για έγκριση» Δηλαδή όλα όσα λέτε είναι σαθρά σάπια και ψεύτικα. 
  14. Τι εννοείτε όταν αναφέρεστε ότι « η συνολική εφ ΄άπαξ παροχή δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσόν των εκατό σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000)ευρώ». 
  15. Ποιος ο λόγος της αναλογιστική μελέτης ανά 3 χρόνια; 

Εμείς συνάδελφοι έχοντας την αίσθηση της ευθύνης και της μέριμνας αλλά καθήκον και υποχρέωση απέναντί σας, σας θέτουμε όλους αυτούς τους προβληματισμούς για αυτό το προτεινόμενο σχέδιο.

Εσείς θα αποφασίσετε για το μέλλον σας , για να μην πείτε μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα «είναι αργά για δάκρυα Στέλλα», όπως και την τότε εποχή που έπαιξαν τα χρήματα του Ταμείου στο χρηματιστήριο, και όταν η παράταξή μας επεσήμαινε τους κινδύνους και να το σημερινό αποτέλεσμα. Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας .

Ο Πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου - Συνεργαζόμενοι 

Δημήτρης Καλόγηρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου